Vaříme s Habadějem
Houbový guláš z hlívy ústřičné. Zdravá dobrota, na které si určitě pochutnají nejen vegetariáni
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Víte, že guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou? Slovo je odvozeno z maďarského „gulya" (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás (výslovnost [gujáš]) a z toho dále české guláš.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Guláš z hlívy ústřičné. Zdravý a jednoduchý pokrm, na kterém si jistě pochutnají nejen vegetariáni
Vaříme s Habadějem
-
Typicky maďarské dílo
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Kde vaří jako v nebi, nemusí se starat o atraktivní lokalitu....
Glosa Pavla Maurera
-
Guláš. Oblíbená pochoutka se u nás objevila až kolem poloviny 19. století
Slovo nad zlato
-
Chléb medový podle staletého receptu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Chodské dolky se švestkovou omáčkou od Zdeňky Houdkové potěší za tepla i za studena
Pochoutkový rok
-
V Praze je na Malé Straně schránka na houby. Přineste tu, se...
Česko – země neznámá
-
Masopustní radovánky budou letos bez velkých veřejných akcí, ale to nebrání upéci si něco dobrého
Kuchařské čarování