Vaříme s Habadějem
Dušená treska na citrónovo-česnekové omáčce. Udělejte si k ní netradiční, skvělé celerové hranolky
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Treska po katalánsku. Můžete ji podávat třeba s opečenou bagetou, posypanou tymiánem nebo bazalkou
Vaříme s Habadějem
-
Akvaristé ročně nakoupí 55 milionů mořských živočichů, někteří patří k ohroženým druhům
Laboratoř
-
Tihle roztomilí pacienti se léčí v největší britské záchranné...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bečvu nemohla otrávit Energoaqua. Pachatel dobře věděl, co způsobil, míní geochemik
Interview Plus
-
„Amatéři se snaží nahradit práci policie.“ Rok po havárii na Bečvě kritizuje ministr Brabec komisi
Téma dne
-
Jak nasytit lidstvo a neškodit životnímu prostředí? Odpovědí by mohla být „modrá strava“
Věda Plus
-
Žraloci proti klimatickým změnám: Jako predátoři chrání mořskou trávu, která ukládá oxid uhličitý
Svět ve 20 minutách
-
Dříve poměrně běžný brouk tesařík alpský se dnes nachází už jen na několika málo místech Česka
Natura