Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
Zámecké sady Chrámce pěstují staré odrůdy ovocných stromů. Z jejich plodů pak vyrábějí džemy i pálenky
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne

Sever
„S pálenkou je to jako s fotbalem – někdo fandí meruňkovici, jiný Slávii,“ říká Jiří Syrovátka ze Zámeckých sadů Chrámce. Na 100 hektarech pěstují v sadech pouze vlastní ovoce v certifikované biokvalitě – zrají tam švestky, jablka, třešně, višně, mirabelky, největší jsou ale hruškové sady.
Eva Bucharová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Vynikající bezmasé jídlo můžete ochutnat v Lese – veganském bistru v Děčíně
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Prestižní ocenění Výrobek roku Libereckého kraje
Seriál týdne pod Ještědem
-
Pražská gastronomie, šunka, chlebíčky i ruské vejce
Vaříme s Habadějem
-
Pozveme vás do Frýdku-Místku na tamní Farmářské trhy. Byly okořeněné domácí zabíjačkou, na…
Křížem krajem
-
Čatní si zamilujete. Nechte si poradit od šéfkuchaře
Host Dopoledního expresu
-
Pečená hrušková povidla. Hodí se na koláče i jen tak k namazání na chleba
Dámská jízda
-
Michaela Bílková, výrobce marmelád
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Východočeské výlety
-
Valašské polévky
Rendez-vous
-
V plzeňských Křimicích šlapou zelí v modřínových kádích, jako jediní v Evropě se drží tradice
Zprávy pro Plzeňský kraj