Středočeské příběhy
Alena Kirpalová pekla dorty pro čtyři české prezidenty. Její zákusky okouzlily i korejské filmaře
Středočeské příběhy

Střední Čechy
„Šlehačku už nejím, ale před koláči musím utíkat,“ říká cukrářka Alena Kirpalová. Ani po 35 letech ve světě gastronomie se výzvám nevyhýbá a stále sleduje nové trendy. V Lánském cukrářství vsadila na klasické punčové řezy, větrníky a věnečky. Na výrobu dortů používá ale i nevšední suroviny, jako je špenát, mrkev nebo bylinky.
Barbora Kvapilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
„Jídlo už mě neovládá. Bez cukru jsem konečně našla svobodu,“ říká autorka blogu Cukrfree
Ve vlastní šťávě
-
Sledování počasí, krásné výhledy i pozvánky na grilování. Takové je létání horkovzdušným balónem
Středočeské příběhy
-
Znáte sirob? Zdravé sladidlo z cukrové řepy je skvělé do buchet i do rajské
Radioporadna
-
Josef Maršálek: Do kuchyně stres nepatří
Blízká setkání
-
Deska týdne: Závody formulí, knížky o Hitlerovi, vánoční...
Deska týdne
-
Eva Kadlčáková: Dnešní mládež
Fejetony Evy Kadlčákové
-
Vzduch provoněný ořechy a máslem: bratislavské rohlíčky se pečou podle tři sta let staré receptury
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Cukrářka Iveta Fabešová: Nejsem člověk, který umí vařit bez receptu, vážím i mrkev na svíčkovou
Až na dřeň
-
„Oběd za dvě koruny a nejlepší jahodový koktejl,“ vzpomínají Polední sirény na bývalý automat Koruna
Polední sirény
-
Mladý fotbalista z Radňovic se pustil do pečení a malování perníčků. Stává se z něj mistr
Příběhy z Vysočiny