Špalíček
Jak se v Plzni vařilo? Přijměte pozvání na kulinářský výlet do 19. století
Špalíček
Plzeň
Dostupnost a kvalita lidové stravy na plzeňském venkově se na konci 19. a na začátku 20. století zlepšovala. Velkou ranou pro rakousko-uherské hospodářství a tím i pro výživu našich předků byla ale první světová válka.
Zdeněk Vejvoda
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
619. schůzka: Ještě jednou drobty na stole doby (josefinské)
Toulky českou minulostí
-
O nejstarších plzeňských hospodách / 2. část
Špalíček
-
Balíček za trámem opravovaného domu poodkryl příběh židovské rodiny z Jemnice
Příběhy z Vysočiny
-
Pasecká léčebna byla vybudována na počátku 20. století po složitém výběru místa
Od Pradědu na Hanou
-
Bude jarmark, bude aneb o řemeslech, jarmarcích a obchodním duchu doby
Na pěknú notečku
-
Poslechněte si všechny páteční komentáře s Petrem Schwarzem
Názory a argumenty
-
Drátovna v Kamenné má tradici sahající do roku 1848
Přímo z místa
-
Hospodářský růst ničí planetu, je na čase ekonomiku zmenšit, naléhají zastánci nerůstu
Natura
-
Vánoční svátky v roce 1918 zmařila španělská chřipka. Konec války přinesl ničivou druhou vlnu
Svět ve 20 minutách
-
Silvestr ve městě a na venkově. Víte, že se mu říkalo Babí den?
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové