Reportáže zahraničních zpravodajů
Ve finské restauraci, kde se vaří jídlo ze sobů, z ryb, kořenové zeleniny, lesních plodů a medvěda
Reportáže zahraničních zpravodajů
Plus
Zrání whisky v irském Dublinu. Mezi beduíny v egyptské Hurghádě. Jak radioamatéři odposlouchávali za studené války tajné agenty. Připravila Jitka Malá
Přepis epizody
-
Finové mají moc rádi medvědy. V restauracích se dokonce pořádají medvědí týdny. Kdo by o intenzivně vonící masu nestál, může si dát dublinskou whisky. S 200 lety je i Link. Destilační nádoby s tam jmenují Ellis na talíř a Rebeka, stejně jako dcery jednoho ze zakladatelů firmy. Naopak bulharská Betty není děvče, ale přezdívka tajné stanice z dob studené války. A ještě jedno jméno tu máme. Beduínských klanů už mám. Kontroluje okolí egyptské Hurghady, a tak jí pomáhá chránit před teroristy.
-
Reportáže zahraničních zpravodajů.
-
Ve Finsku můžete narazit na soby a někdy i na medvěda a nemusíte se kvůli tomu vláčet kdo ví, kam do lesa. Stačí zajít do některé z helsinských restaurací. Kromě sobů se tam vaří hlavně z ryb, kořenové zeleniny a lesních plodů. Medvěd je prý záležitostí pro labužníky. Náš zpravodaj Viktor Daněk se to dozvěděl na jednom z neobvyklých míst, kde můžete finskou kuchyni ochutnat. V bývalém skladu loďařského Téru.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Egypťané jdou na letní žízeň s půllitrem v ruce. Před chmelem...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jak se nejlépe pohybovat po zmrzlé půdě a na ledu?
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Příběh s neuvěřitelně šťastným koncem. Skotský surfař přežil...
Dopolední Radiožurnál
-
Za nejdražší skotskou whisky u nás zaplatíte skoro dva miliony. Je to tekuté zlato, soudí znalec
Host Radiožurnálu
-
Rarebit: recept na sýrový toust
Na vidličce Romana Vaňka
-
Jaro v Beskydech
Slow Radio
-
Tři pohádkové reportáže Floriana Furta
Pohádky
-
Acoustic Irish. Irská lidová muzika říznutá folkem z Beskyd
Harenda