Reportáže zahraničních zpravodajů

Ve finské restauraci, kde se vaří jídlo ze sobů, z ryb, kořenové zeleniny, lesních plodů a medvěda

Reportáže zahraničních zpravodajů

Ve finské restauraci, kde se vaří jídlo ze sobů, z ryb, kořenové zeleniny, lesních plodů a medvěda
Reportáže zahraničních zpravodajů

Plus

Zrání whisky v irském Dublinu. Mezi beduíny v egyptské Hurghádě. Jak radioamatéři odposlouchávali za studené války tajné agenty. Připravila Jitka Malá

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Finové mají moc rádi medvědy. V restauracích se dokonce pořádají medvědí týdny. Kdo by o intenzivně vonící masu nestál, může si dát dublinskou whisky. S 200 lety je i Link. Destilační nádoby s tam jmenují Ellis na talíř a Rebeka, stejně jako dcery jednoho ze zakladatelů firmy. Naopak bulharská Betty není děvče, ale přezdívka tajné stanice z dob studené války. A ještě jedno jméno tu máme. Beduínských klanů už mám. Kontroluje okolí egyptské Hurghady, a tak jí pomáhá chránit před teroristy.

  • Reportáže zahraničních zpravodajů.

  • Ve Finsku můžete narazit na soby a někdy i na medvěda a nemusíte se kvůli tomu vláčet kdo ví, kam do lesa. Stačí zajít do některé z helsinských restaurací. Kromě sobů se tam vaří hlavně z ryb, kořenové zeleniny a lesních plodů. Medvěd je prý záležitostí pro labužníky. Náš zpravodaj Viktor Daněk se to dozvěděl na jednom z neobvyklých míst, kde můžete finskou kuchyni ochutnat. V bývalém skladu loďařského Téru.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají