Ranní interview
V českých školních jídelnách se používá příliš mnoho soli. V čem ještě chybují?
Ranní interview
Radiožurnál
Na sto gramů porce jídla by nemělo být v průměru víc než 0,4 gramu soli. Většina školních jídelen, které testovalo Cetrum zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu, to ale nesplňovala. Na některé nedostatky upozorňovala i zpráva České školní inspekce.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kuchaři a kuchařky ve školních jídelnách v Královéhradeckém kraji často solí víc, než kolik by měli
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Opravdu je sůl nad zlato? Při spoustě příležitostí solíme...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Češi solí až třikrát víc, než by měli. Státní zdravotní ústav chce tento trend zastavit
Dnešní Plus
-
Dostat ve školní jídelně na Vysočině speciální nebo dietní stravu stále není samozřejmostí
Zprávy z Vysočiny
-
Byla šunka „za totáče“ zdravější?
Zdraví v cajku
-
Bezlepkové jídlo některé školní jídelny zajistit nedokážou. Pak ho musí dodávat rodiče
Zprávy z jižních Čech
-
Slováci vědí, ostatní jen tuší: nejsou halušky jako halušky
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Škola nemá být přípravou na přijímačky, rozvíjí málo nadaných dětí, upozorňuje školní inspekce
Interview Plus
-
Češi přesolují. Riskují vysoký krevní tlak, infarkt nebo...
Glosa Pavla Maurera