Ranní interview

Řetězec s rychlým občerstvením přichází se speciálním menu pro diabetiky

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Ranní interview

Řetězec s rychlým občerstvením přichází se speciálním menu pro diabetiky
švédský stůl

Radiožurnál

Lidé s diabetem 1. typu musí u každého jídla znát přesné nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů. Potřebují totiž vědět, jakou dávku inzulinu si dát. Některé restaurace se jim snaží usnadnit situaci – nabízejí pro diabetiky výhodné menu.

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Je čas zase mluvit. Mluvit v Ranním interview. O čem dnes? Třeba o tom, jak často chodíte do restaurace a o tom, že když si představíte, že byste nad jídlem museli složitě přemýšlet, protože by vám mohlo způsobit vážné zdravotní potíže. Pro lidi s diabetem prvního typu je toto naprosto běžná situace. U každého jídla potřebují znát přesné nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů, aby věděli, jakou dávku inzulinu si mají dát. Od prosince proto některé restaurace s rychlým občerstvením nabídnout diabetikům vhodné menu. Host ranního interview, to je nutriční terapeutka Aneta Mrázková. Dobrý den.

  • Dobré ráno všem posluchačům.

  • Netrpím naštěstí cukrovkou. Jak je to vhodné menu pro lidi s diabetem prvního typu? Vysvětlete mi ty.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají