Ranní interview
Řetězec s rychlým občerstvením přichází se speciálním menu pro diabetiky
Ranní interview
Radiožurnál
Lidé s diabetem 1. typu musí u každého jídla znát přesné nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů. Potřebují totiž vědět, jakou dávku inzulinu si dát. Některé restaurace se jim snaží usnadnit situaci – nabízejí pro diabetiky výhodné menu.
Přepis epizody
-
Je čas zase mluvit. Mluvit v Ranním interview. O čem dnes? Třeba o tom, jak často chodíte do restaurace a o tom, že když si představíte, že byste nad jídlem museli složitě přemýšlet, protože by vám mohlo způsobit vážné zdravotní potíže. Pro lidi s diabetem prvního typu je toto naprosto běžná situace. U každého jídla potřebují znát přesné nutriční hodnoty včetně obsahu sacharidů, aby věděli, jakou dávku inzulinu si mají dát. Od prosince proto některé restaurace s rychlým občerstvením nabídnout diabetikům vhodné menu. Host ranního interview, to je nutriční terapeutka Aneta Mrázková. Dobrý den.
-
Dobré ráno všem posluchačům.
-
Netrpím naštěstí cukrovkou. Jak je to vhodné menu pro lidi s diabetem prvního typu? Vysvětlete mi ty.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Poradna zdravé výživy: diabetes
Co vás zajímá
-
Bolavý žlučník? Jděte na něj mechanicky, chemicky a termicky! Detaily poradila nutriční terapeutka
Apatyka
-
Jídelníček diabetiků
Lékárna
-
Strava bohatá na cukry může zhoršit diabetikům čich. Čich souvisí s výživou víc, než jsme si mysleli
Laboratoř
-
Dětí s cukrovkou stále přibývá. Péče o diabetické potomky je náročná a kompromisy nejsou povoleny
Radioporadna
-
Diabetes byl před objevem inzulínu rozsudkem smrti. Léčba změnila život milionům lidí
Studio Leonardo
-
Jíme nezdravě, z obézních dětí se stávají obézní dospělí, varuje diabetolog
Host Radiožurnálu
-
Inzulin slaví 100 let od roku, kdy byl objeven. Dříve se vyráběl z vepřových a hovězích slinivek
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou