Radioporadna
Podle čeho vybírat rostlinné alternativy mléka a jogurtů? Koukli jsme na složení, kvalitu a využití
Radioporadna
Hradec Králové
Rostlinné alternativy mléka a jogurtů. Hned na začátku je potřeba říct, že mléko je skutečně označení jen pro produkt mléčných žláz savců. Rostlinné alternativy nesmí být označené jako mléka, protože neodpovídají prvně uvedené definici. Dokonce i výrazy jako „nemléko" nebo „ml*ko" musely být přestat používané. Problémem není nejen, že nesplňují výše uvedenou definici, ale hlavně nemají stejné ani podobné složení jako mléko, byť se kulinářsky používají ve stejné situaci.
Jana Kudyvejsová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Jsou light výrobky horší a méně zdravé?
Jezte, ať vám to sluší
-
Nemléko, Nejogurt, Nemáslo... Pavel Maurer doporučuje alternativu bez laktózy
Glosa Pavla Maurera
-
Z pohledu planety jsou rostlinná mléka ekonomičtější a ekologičtější. Jak si je snadno vyrobit doma?
Dva na Dvojce
-
Kozí mléko: Je lépe stravitelné
Na vidličce Romana Pauluse
-
Zachraňte chuť parmazánu! Produkci kvalitního sýra komplikují klimatické změny i evropská pravidla
Reportáže Radiožurnálu
-
Kávu s mlékem, nebo bez? Jak působí káva s mlékem na žaludek, žlučník a játra?
Radioporadna
-
Výrobky z kozího mléka? Ideální pro alergiky
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Zemědělcům v Královéhradeckém kraji vadí nízké výkupní ceny mléka a to, že ji nedokáží ovlivnit
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Místo, kde je jídlo stále ještě jídlem
Zápisník zahraničních zpravodajů