Radioporadna
K červenci pasuje natrpklá chuť, pozdní léto už je na sladko
Radioporadna
Pardubice
K červenci patří nahořklá chuť a červená barva v podobě dozrávajícího ovoce. Co to v praxi znamená? Podle Dany Šťastné z jídelny Kruh zdraví Chrudim je dobré v tomto čase zařazovat potraviny, které mohou mít skutečně i mírně nahořklou, trpkou chuť. Například ovčí a kozí sýry, listové saláty, čočku, kukuřici, jáhly nebo zelí.
Jitka Slezáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Květiny nepotěší jen naše oči, ale jsou také k jídlu. Jídlokvětinové rady Jany Vlkové
Radioporadna
-
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
-
Jak ušetřit místo na zahradě a pěstovat víc plodin na jedné rostlině? Pořiďte si bramborajče
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Víte, čím se v minulosti zabývali plátýnkáři? Ve mlýnech vždy bývali vítanými hosty
Špalíček
-
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a promoční akce, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Blízká setkání
-
Drůbeží medailonky s mrkví
Dobroty Dáši Kubíkové