Radioporadna
K červenci pasuje natrpklá chuť, pozdní léto už je na sladko
Radioporadna
Pardubice
K červenci patří nahořklá chuť a červená barva v podobě dozrávajícího ovoce. Co to v praxi znamená? Podle Dany Šťastné z jídelny Kruh zdraví Chrudim je dobré v tomto čase zařazovat potraviny, které mohou mít skutečně i mírně nahořklou, trpkou chuť. Například ovčí a kozí sýry, listové saláty, čočku, kukuřici, jáhly nebo zelí.
Jitka Slezáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Květiny nepotěší jen naše oči, ale jsou také k jídlu. Jídlokvětinové rady Jany Vlkové
Radioporadna
-
„Domácí blázen, miláček žen.“ První kuchyňský robot byl obrovský a vyráběl se ve Zbrojovce
Host Radiožurnálu
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Jak ušetřit místo na zahradě a pěstovat víc plodin na jedné rostlině? Pořiďte si bramborajče
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Víte, čím se v minulosti zabývali plátýnkáři? Ve mlýnech vždy bývali vítanými hosty
Špalíček
-
Houbařská poradna
Co vás zajímá