Radioporadna
K červenci pasuje natrpklá chuť, pozdní léto už je na sladko
Radioporadna

Pardubice
K červenci patří nahořklá chuť a červená barva v podobě dozrávajícího ovoce. Co to v praxi znamená? Podle Dany Šťastné z jídelny Kruh zdraví Chrudim je dobré v tomto čase zařazovat potraviny, které mohou mít skutečně i mírně nahořklou, trpkou chuť. Například ovčí a kozí sýry, listové saláty, čočku, kukuřici, jáhly nebo zelí.
Jitka Slezáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Válek k letní vlně covidu: Respirátory doporučujeme hlavně k lékaři, další opatření nezavádíme
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Pečení holubi a další vybraná jídla, pak tanec až do snídaně. Odhalte, jak se bavila šlechta
Dopolední host
-
Za národ, drahou vlast!
Téma Plus
-
Máme ženy s rozmanitými druhy trestných činů, říká ředitelka věznice ve Světlé nad Sázavou
Hovory
-
Jirotkův Saturnin nestárne
České knihy, které musíte znát
-
Jiří Veisser dlouho chtěl chalupu na jihu Čech, kvůli kapele Šance se nakonec přestěhoval natrvalo
Jihočeši
-
Expedice na téma Brusel a my. Čím můžeme v rámci našeho předsednictví zaujmout?
Expedice
-
Týden očima Petra Schwarze: Hra světla a tmy
Názory a argumenty
-
Kolik má být doma stupňů a jsou ve vedru lepší rolety, nebo žaluzie? I tohle ví energetický expert
Bourání
-
Oblečení pro ty, na které konfekce nemyslí
ArtCafé