Prolomit vlny
Pro české politiky je maso pořád posvátné. Dovede nás k vegetariánství neviditelná ruka trhu?
Prolomit vlny
Radio Wave
V Česku Vojtěch Filip veřejně truchlí nad nedostatkem vepřového masa, v Británii naopak londýnská univerzita Goldsmith v rámci odpovědnosti vůči životnímu prostředí škrtá z menu v jídelně hovězí maso. Dobrovolné omezení spotřeby masa je zárodek institucionálního trendu, který postupně spustili sami spotřebitelé. A zájem občanů o důsledky vlastní spotřeby lze vidět bez ohledu na nezájem státu i u nás. Není to tedy zelená diktatura, ale trh.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nevěřili byste: tyhle salátky a klíčky vznikají v bývalém...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Expředseda Neruda: Antimonopolní úřad má být ambicióznější a soustředit se na komplexnější kauzy
Pro a proti
-
6 supermarketů v krajském městě a v nákupním košíku 8 běžných potravin. Jaké jsou rozdíly v cenách?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Expertka: Klimatické změny proměňují v Africe období dešťů. Pomáháme farmářům připravit se na sucho
Hovory
-
Vodní ptactvo nejlépe nekrmit vůbec! Doporučuje zvířecí záchranář
Hobby magazín speciál
-
Rod: Stát by neměl určovat, jaký zisk je mravný. Spíš nasvěcovat prostředí a podporovat konkurenci
Řečí peněz
-
Změn klimatu se bojí tři ze čtyř Čechů. Maso omezit nehodlají, nechtějí omezit pohodlí
Reportáže Radiožurnálu