Přírodní lékárna
Dejte si před jídlem kostičku hořké čokolády. Sníte toho pak méně a ještě prospějete srdci
Přírodní lékárna
České Budějovice
Od dob, kdy Aztékové připravovali rituální nápoje zvané xocolatl (čti: šokólatl) z kakaových bobů, chilli a vody a popíjeli je mezi bojovníky a aztéckou šlechtou, uplynulo hodně času. Španělé do nápoje přidali mléko a počátkem 19. století se objevila první tabulka čokolády.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Koku vystřídala v Kolumbii čokoláda
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Sezamová semínka jsou skvělým pomocníkem v boji proti rakovině, olej vám srovná tlak
Přírodní lékárna
-
Povídání o čokoládě. Kdo by ji měl zařadit do jídelníčku a...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Dopřejte si čtvereček hořké čokolády i šálek kakaa. Zlepšíte si krevní oběh i výkonnost mozku
Babské rady
-
Čokoláda na klikaté cestě do Evropy
Špalíček
-
Čokoládu mlsáme nejen o Vánocích, bývala považována za pokrm bohů
Hobby magazín speciál
-
Lidka kdysi patřila mezi nejlepší čokolády na světě. V Kutné Hoře už se zase vyrábí a sklízí ocenění
Dopolední Region
-
Práce plná dobrot. Čokolatiéři párují čokoládu s ovocem i vínem
Pochoutkový rok
-
Inspirace z mexické kuchyně – salsy, polévka od Mayů, tortilly i horká čokoláda
Kuchařské čarování