Přírodní lékárna
Čekanka je u nás dosud nedoceněnou lahůdkou. Máme tipy, jak ji využít v kuchyni
Přírodní lékárna
České Budějovice
Bledě modré květy se nám vybaví, když se řekne čekanka obecná. Z této polní rostlinky však byla vyšlechtěna čekanka listová se světle žlutými puky, které se skvěle hodí do zimní kuchyně. Navíc existuje ještě čekanka kořenová, z níž se tradičně vyráběly kávové náhražky pražením čekankového kořene, takzvané cikorky.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ve středověku věřili, že popenec chrání před morem a očarováním. Dnes ho ocení diabetici a kardiaci
Přírodní lékárna
-
Vladimír Burjánek: Jarní úklid
Nedělní káva
-
Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku
Hobby magazín speciál
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Na lednovou svatbu nechtějte pivoňky, zdůrazňuje sezónnost konceptuální zahradnice
Hovory
-
Káva je zátěž. Nejvíc ekologické je dávat si ji v kavárně, radí odborník
Natura
-
Pod Volfštejnem buďte opatrní. Na louce tam roste kriticky...
Česko – země neznámá
-
Vydatná polévka je zkrátka základ, máme pro vás jednu staročeskou
Kuchařské čarování