Poznáváme Šumavu
Javor mléč vás zaujme brzy na jaře. Kvete ještě před olistěním
Poznáváme Šumavu
Plzeň
Javor klen a javor mléč, které rostou na Šumavě, mají dnes využití především v nábytkářství. Ovšem dříve se využívali i jinde, například v kuchyni nebo jako krmení pro dobytek. A z kterého druhu se vyrábí javorový sirup?
Jan Dvořák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Z pohledu planety jsou rostlinná mléka ekonomičtější a ekologičtější. Jak si je snadno vyrobit doma?
Dva na Dvojce
-
Výrobky z kozího mléka? Ideální pro alergiky
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
O radosti z jídla i ze života: Mléčné výrobky. Jsou light výrobky horší a méně zdravé?
Jezte, ať vám to sluší
-
Bylinkářská poradna
Co vás zajímá
-
Pečené brambory s brynzou a slaninou
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla chybět. Tradice velí použít na přípravu trojí maso
Vaříme s Habadějem
-
Nemléko, Nejogurt, Nemáslo... Pavel Maurer doporučuje alternativu bez laktózy
Glosa Pavla Maurera
-
Jihočeský Hněvkovický mlýn je na Vltavě jediným mlýnem s původním dochovaným vybavením
Výlety
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady