Podhoubí
Jste to, co jí to, co jíte. Karel Kalný pase krávy, ale zajímá ho půda. Odměnou je skutečná potravina
Podhoubí
Radio Wave
Prase je pastevecké zvíře, až 50 % jeho potravy může být zelená složka. Pastva zvyšuje v mase podíl zdravých omega-3 mastných kyselin. Krávy pasené na trávě regenerativním způsobem zlepšují biodiverzitu pozemku. Regenerativně pasená kuřata nemusí být léčená antibiotiky. To všechno je hrozně fajn, ale to nejzajímavější se děje pod povrchem. Půda pórovitá jako houba třeba zmírňuje povodně nebo pomáhá zachytávat CO2.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Papoušci potřebují nejen zrní, ale i písek. Pestrobarevné granule raději nekupujte, radí veterinářka
Máme rádi zvířata
-
Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní
Podhoubí
-
Chcete farmařit? Investujte do ovcí, radí v Burgenlandu
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Neutrální chuť a vůni u lněného oleje nečekejte. Těšit vás ale může vysoký obsah omega-3 kyselin
Dva na Dvojce
-
Ekologické zemědělství nestačí, varuje rostlinný genetik
Souvislosti Plus
-
Cvrčci i sarančata už se přidávají třeba do sušenek. Hmyz je podle potravinářů stravou budoucnosti
Dopolední host
-
Když se farmář stará o svá zvířata dobře, může se chov dobytka i vyplatit
Natura
-
Předkrm z lososa
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Zelené světy
-
Pěstování umělého masa je šetrnější vůči životnímu prostředí i lidskému zdraví, říká vědec Janoušek
Rozhovor Veroniky Ruppert a Martina Minhy