Podhoubí
Co stojí jídlo? Ve Francii spáchá sebevraždu každý druhý den jeden zemědělec
Podhoubí
Radio Wave
Jídlo nás doprovází každý den, jeho produkce zasahuje jak do mikrosvěta tkání a buněk, tak do makrostruktur krajiny a životního prostředí. I přes závislost na potravinách je nám z velké části proces, který stojí za jejich produkcí, skrytý. A stejně tak i jeho hlavní aktéři. Žijí ve finanční nejistotě a prestiž jejich zaměstnání je podprůměrná. V kombinaci se stagnací výkupních cen a vrtkavostí počasí jsou zemědělci překvapivě náchylnou skupinou k dobrovolnému ukončení života.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Neviditelní, nebezpeční, všudypřítomní škůdci našeho jídla i zdraví. Na co si dát v létě pozor?
Apatyka
-
Obrazy klimatické krize nemají estetizovat apokalypsu. O pozemšťanství s filozofem Likavčanem
Podhoubí
-
Průlom v módním průmyslu? Bundy nebo kabelky z mikrobiální celulózy se zatím moc neosvědčily
Laboratoř
-
Živočišná buňka je měkoučká, elektrická a v jádře má knihovnu s kuchařkami, líčí patolog
Zdravíčko
-
Kompostuj – pro lepší svět. Jde to i v bytě na sídlišti
Dopolední Radiožurnál
-
Microgreens – jednoduchá vitamínová bomba „za hubičku“
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Ve vlastní šťávě: Objektivita
Ve vlastní šťávě
-
I mlsání může být zdravé. Upečte toho méně, ale dokonale vychucené, radí cukrářka
Hovory
-
Obsah nákupního košíku o nás vypovídá mnohé. Ženy řeší jídlo víc, muži jí pocitově, myslí si Hubík
Apetýt