Vinohradská 12
Zdražení jídla v minulosti vedlo k revolucím, varuje v reakci na vysoké ceny pšenice vědec Trnka
Vinohradská 12
Plus
Válka, ale i sucho. Důvody, proč jsou ceny pšenice mnohem vyšší než dřív. Co to znamená a jaké to může mít důsledky? A co teď dělat pro to, aby nebyl dražší chleba? Vysvětluje Miroslav Trnka z Ústavu výzkumu globální změny na Akademii věd.
Matěj Skalický
Editace: Janetta Němcová
Rešerše: Zuzana Kubišová
Hudba: Martin Hůla
Přepis epizody
-
Tady je Matěj Skalický. A toto je Vinohradská 12.
-
Cena pšenice na světových trzích skokově vzrostla téměř o třetinu. Spor liga jiným.
-
Týmům i vaši vlastní podnik. Já nevěřil. Generál.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Proč (zase) zdraží potraviny
Vinohradská 12
-
Když se herci na place odbourají, směju se s nimi, popisuje svou roli režiséra Michal Suchánek
Host Lucie Výborné
-
Válka žene ceny pšenice na maximum. Profitují z toho ale zase Rusové
Svět ve 20 minutách
-
Šéfka potravinářů: Jsme příliš závislí na dovozu. Mělo by to být varováním do budoucna
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Ekonomka Švihlíková: České supermarkety definují ceny potravin. Lidé v nich nakupují nejčastěji
Jak to vidí...
-
Ekologické zemědělství nestačí, varuje rostlinný genetik
Souvislosti Plus
-
Petr Holub: Proč nás postihla národní máselná katastrofa
Názory a argumenty
-
Expedice do světa pšenice
Expedice
-
Nová daň z nemovistosti razantně zvýší zemědělcům náklady, nesouhlasí místopředseda svazu
Ranní interview