Pochoutkový rok
Valašská kyselice byla původně polévkou nejchudších horalů
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Dnes gastronomický poklad naší země, dříve prosté jídlo Valachů. Kyselice přitom není žádná obyčejná zelňačka. Na kyselici vyrostli všichni Valaši. A protože v Beskydech nebyl nikdy jednoduchý život, bylo třeba v chudobném kraji šetřit a zároveň mít sílu na práci. Proto tam platilo a platí: brambory a zelé, živobytí celé.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Masopustní koblihy z bramborového těsta s marmeládou
Pochoutkový rok
-
Valašská kyselica
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Starousedlík František Komárek ze slezské obce Rohov má na...
Česko – země neznámá
-
Ručně vyráběnou čokoládu můžete ochutnat v Ústí nad Labem
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Mrkvová polévka se zázvorem. Už naše babičky a prababičky totiž dobře věděly, že „polévka je grunt“
Vaříme s Habadějem
-
453. schůzka: Jdú valaši, jdú
Toulky českou minulostí
-
K přípravám na zimu patřívalo dříve také sklízení, krouhání a...
Křížem krajem
-
Pochoutky s Romanem Vojtkem
Pochoutky na talíři