Pochoutkový rok
Tavený sýr Čechům chutná už 100 let tak, že se musí i dovážet, aby byl pro každého
Pochoutkový rok

Rádio vašeho kraje
První tavený sýr v Čechách vyrobil Eduard Bloch v roce 1923 ve své sýrárně ve Vodňanech. Recept na jejich výrobu si přivezl z Francie, kde vznikly z nutnosti vozit sýry na delší vzdálenosti. Dnes patří tavené sýry k oblíbeným pochoutkám.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Odhalili jsme důvod, proč naši předci věšeli špek do komína
Pochoutkový rok
-
Veterinární poradna
Máme rádi zvířata
-
Lidové recepty z Doudlebska jako inspirace i pro dnešní vaření
Kuchařské čarování
-
Jak vypadá rukopis Jaroslav Haška a proč nemá Popelka své střevíčky, které může ztratit?
Kultura Plus
-
Julie Hrstková: Skryté hrozby inflace
Názory a argumenty
-
Z kuchyně našich babiček! Výživné a syté kroupy. Skvělý recept na krémové kroupové rizoto s houbami
Šarm
-
Ke kulturním památkám teď patří most s elektrárnou a železniční most. Oba jsou úžasné, říká památkář
Dopolední host
-
V kyperské mešitě na břehu jezera žije kočičí máma Stavroula. Koček má na sto a jsou pro ni vším
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Filip Dvořák z Hospodářské komory Praha 1: Projekt Corrency k oživení lokální ekonomiky byl úspěšný
K věci Štěpánky Duchkové
-
Bez poctivého šlapaného zelí a pohanky se neobejdeme, říká valašský šéfkuchař Jiří Hrachový
Ve vlastní šťávě