Pochoutkový rok
Tavený sýr Čechům chutná už 100 let tak, že se musí i dovážet, aby byl pro každého
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
První tavený sýr v Čechách vyrobil Eduard Bloch v roce 1923 ve své sýrárně ve Vodňanech. Recept na jejich výrobu si přivezl z Francie, kde vznikly z nutnosti vozit sýry na delší vzdálenosti. Dnes patří tavené sýry k oblíbeným pochoutkám.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ptáčci s haluškami a smetanovou omáčkou jsou nevšední kombinací tradičních pokrmů
Pochoutkový rok
-
Bez chemie a s láskou. Tak zrají české sýry v Chorvatsku
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
V Zákupech vyrábí masopustní masky přes 130 let. V muzeu...
Česko – země neznámá
-
Nápis Bartelmus dodnes připomíná někdejší významnou plzeňskou firmu
Domy s duší
-
Nový majitel zámku v Chlumu u Třeboně začal bez povolení s opravou. Zároveň nechal oplotit park
Zprávy z jižních Čech
-
Tavené sýry jsou démonizované zbytečně. Tavicí soli dobře vykompenzuje vápník, dokládá dTest
Dva na Dvojce
-
Bratranci Veverkové: Autoři ruchadla zemřeli v dluzích. Vynález jim ukradl úředník
Návraty do minulosti
-
Czech Made: Zetor – one of Czechoslovakia’s greatest export articles
CZECH MADE
-
767. schůzka: Jak se narodil náš kapitalismus
Toulky českou minulostí