Pochoutkový rok
Tajemství českého chleba je odhaleno, záleží na mouce
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Český chléb závisí na dobré žitné mouce. Žito seté se v našich krajích pěstuje odnepaměti. Historické zdroje uvádějí, že se k nám dostalo na konci doby bronzové spolu se Slovany. Pro pěstování žita jsou vhodnější vyšší polohy, a proto je spatříme na polích nejen ve střední a severní Evropě, ale i v Asii či severní Americe. U nás se nejvíce vyskytuje v podhorských oblastech jižních, východních a západních Čech, i na Vysočině.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
597. schůzka: Exulanti, emigranti a svůdci
Toulky českou minulostí
-
Nejstarší krytý dřevěný most v Čechách vede do kostela
Naše nej...
-
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
-
Zdobené mětýnky, nebo též hnětýnky, se tradičně na podzim pečou na Prachaticku a Strakonicku
Zprávy z jižních Čech
-
Telátka na statku Lüftnerka dávají tušit naději dříve téměř vyhynulého plemene
Mezi námi zvířaty
-
Ke zlaté barvě škvarkům pomůže mléko. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu sádla
Příběhy z Vysočiny
-
Host: Vladimíra Jakouběová, etnografka
Host Dopoledne pod Ještědem