Pochoutkový rok
Svatomartinská husa zažívá renesanci. Poradíme, jak ji péct
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Husy se u nás chovají už přes 40 let. Probíhala sice i krizová období, kdy o husy nebyl absolutně zájem, ale posledních pět, šest let je úplně jiných. V období svatého Martina mnozí farmáři nestíhají plnit poptávku. Tento zájem o husy nastartovala mimo jiné i renesance svatomartinských vín. Lidé chtějí hodovat.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pavel Kroneisl: Kráva a svoboda
Rozhlasový sloupek
-
Ukrajinské obilí zdemolovalo trh, prodáváme za ceny z roku 1994, stěžuje si Pýcha
Interview Plus
-
Kdy konzumovat jablko pomocí ruky a kdy vidličkou? Radí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Plemeno česká husa je výjimečné. Zachovalo si pud sezení, obejde se bez líhně
Hobby magazín
-
Císařpán by mrkal. Olomoucká pevnost žije přírodními cykly, farmaření pomáhá lidem se znevýhodněním
Podhoubí
-
Na výletě k Hudlické skále si můžete natrhat ovoce. O starý sad tam pečují místní zahrádkáři
Středočeské příběhy
-
Bojovník s duší jogína. Martin Svozil o práci u URNA a svém odchodu. Jóga mi přinesla svobodu, říká
Až na dřeň
-
Den svatého Martina byl v dobách minulých dnem výplaty a oslav
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Husu z farmářského chovu na svatomartinský stůl už na Vysočině zřejmě nepořídíte
Zprávy z Vysočiny
-
Farma U veselýho psa dává zvířatům novou šanci. Adoptovat můžete psa, kočku i miniprasátko
Radioporadna