Pochoutkový rok
Příběh masové pochoutky jménem talián. Připravte si je i doma podle Huderovy receptury
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Koncem 19. století se v Praze usadil uzenář Uggé. Říkalo se, že je Talián. V Rybné ulici na Starém Městě začal vyrábět nový druh zboží, zvláštně kořeněného. Nebylo uzené, ale jen vařené a nemělo jméno. Zákazníci vymysleli hned dva názvy: „užovky“ a „taliány“. Druhý název přetrval dodnes.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
1043. schůzka: Moravský (potažmo rakouský) Manchester
Toulky českou minulostí
-
Pražská obec Točná se pyšní orlojem. Autor si ho postavil na zahradě
Blog létajícího redaktora
-
Břeň
O původu příjmení
-
Batoh od architekta: z holešovické dílny Braasi míří messenger bagy do celého světa
Modeschau
-
Host: Sanjiv Suri, restauratér, podnikatel a mecenáš
Hovory
-
Louis Léger, „velvyslanec Slovanů“ ve světě
Portréty