Pochoutkový rok
Pivní sýr buď milujete, nebo nesnášíte. Oblíbený krkonošský už je jen gurmánskou vzpomínkou
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
V českých končinách se o pivním sýru poprvé zmiňuje profesor Laxa ve své sýrařské učebnici z roku 1924, když píše: „Sýr pivní (pikantní) jest kořeněný sladký sýr tvarohovitý…“. K těm, které se u nás později vyráběly, patřil i znamenitý Krkonošský pivní sýr.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Fantasticky vláčný jablečný koláč s tvarohem od Lenky Englcové
Pochoutkový rok
-
Do pivovaru ve Velkém Březně můžete na exkurzi. Provede vás...
Česko – země neznámá
-
Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské
Ve vlastní šťávě
-
Pokud někdo tvrdí, že pozná, který titul bude dobrý, lže, nebo má vnuknutí, usuzuje nakladatel
Hovory
-
Příběh českého chmele ovlivnila výstavba železnic, nástup nacismu či odsun Němců
Historie Plus
-
ŠLP Křtiny slaví 100 let. Za pestrost univerzitních lesů vděčíme našim dědečkům, říkají lesníci
Apetýt
-
Nejlepší výčepní Česka je Kristýna Michálková z Karlových Varů
Odpolední host
-
Nejlepší československé pivo nevaří Češi, ale Slováci
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Iva Pekárková: Máte rádi lišejníky?
Glosa Plus