Pochoutkový rok
Odhalili jsme důvod, proč naši předci věšeli špek do komína
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Skočit někomu na špek není příjemné. Kdybychom ale toto rčení vzali doslova a zaskočili k někomu na domácí špek, velmi bychom si pochutnali. Špek je totiž uzené vepřové sádlo, které se vyrábí z vepřového hřbetu. Špeků existuje několik druhů a zkušený řezník je rozezná nejen podle chuti, ale i konzistence a způsobu vyuzení.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kuřecí stehno za žádných okolností neberte nikdy do ruky, radí mistr etikety Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Ve vlastní šťávě: Chřest nekouše
Ve vlastní šťávě
-
Kachní prsa na pomerančích. Česká klasika ovšem dotažená téměř k dokonalosti netradiční omáčkou
Vaříme s Habadějem
-
Šváb chuťově není špatný, ale lidé u něj mají největší blok, říká Milan Václavík ze spolku Hmyz na talíři
Vařte s námi
-
V příborském muzeu vyrobili košili z kopřiv
Křížem krajem
-
Kuřecí pomazánka
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Žampiony zmrazte, usušte nebo je naložte. Chutnat budou v každém případě
Babské rady