Pochoutkový rok
Nedostatek uheráku vedl k výrobě českého salámu Poličan. Oblíbená pochoutka bývala „podpultovkou“
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Společnost Pejskar & spol., spol. s r.o. v Polici nad Metují se věnuje výrobě tradičních českých masných výrobků už od roku 1887. Právě tady se ve druhé polovině 70. let minulého století „narodila“ i chlouba Broumovska, Poličan, fermentovaný salám s „českou chutí“. Znárodněný podnik tehdy patřil pod Východočeský průmysl masný.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Petr Kellner – nejúspěšnější podnikatel české polistopadové éry
Slavní Severočeši
-
Dobrota pro masožrouty: Vepřové na kmíně
Seriál týdne pod Ještědem
-
Nápis Bartelmus dodnes připomíná někdejší významnou plzeňskou firmu
Domy s duší
-
Československo jako koridor z německého obklíčení a prostředek k samostatným státům?
Historie Plus
-
Listopad 1989 přinesl revoluci i do naší gastronomie, připomíná Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera
-
Rád dělám věci, které dávají smysl, říká majitel palírny v Těšeticích Jiří Omelka
Přímo z místa
-
Rudolf Jelínek: Moravian slivovitz maker with a fascinating history
CZECH MADE
-
Chequia en 30 minutos 17/02/2023
Chequia en 30 minutos