Pochoutkový rok
Nebojte se jich. Dršťky mohou být pochoutkou, na kterou hned tak nezapomenete
Pochoutkový rok

Rádio vašeho kraje
Tušíte, proč mají dršťky takový divný název? Slovo dršťka se používá jen v češtině a zřejmě pochází ze starého výrazu „dršť“, kterým se označovaly vyvržené vnitřnosti, ty méně hodnotné. Naopak ceněným vnitřnostem se říká droby. Dršťky jsou předžaludky přežvýkavců z hladké svaloviny. A mohou být vynikající nejen v polévce.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Šálek s čajem nebo kávou je potřeba donést bezpečně k ústům. Jak ho správně držet za ouško?
Pochoutkový rok
-
Muž hasící požár hasicím přístrojem. Zdánlivá maličkost mění význam slova
O češtině od A do Z
-
Jefim Fištejn: Vychýlení vah
Názory a argumenty
-
Vše o hořčíku. Které potraviny jsou jeho zdrojem?
Jezte, ať vám to sluší
-
Čistá termoska bez námahy. Soda, rýže a horká voda udělají zázraky
Babské rady
-
Zabijačkové speciality
Kuchařské čarování
-
Z benjamínka nestorem aneb zpátky k Homérovi
Slovo nad zlato