Pochoutkový rok
Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím od Tibora Novotného je původní recept od Lichtenštejnů
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Je to zřejmě poprvé, co se na veřejnost dostává recept, který původně milovala knížecí rodina Lichtenštejnů, kteří obývali Valtice a Lednici na jižní Moravě. Recept nám prozradil Tibor Novotný z Jarošova (Uherského Hradiště), který se ho naučil od své babičky. Je to dokřupava upečená plněná kachna s fantastickým sladkým zelím.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím od Tibora Novotného
Pochoutkový rok
-
Zavařený meloun podle receptu z roku 1886
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Masopustní radovánky budou letos bez velkých veřejných akcí, ale to nebrání upéci si něco dobrého
Kuchařské čarování
-
Čokoládová polévka a císařský dort. Kuriózní recepty přináší almanach Čechy – Morava – Vídeň
O knihách s knihovnicí
-
Felix Slováček připravil uzenou krkovici se švestkovou omáčkou
Pochoutky na talíři
-
Kdo by neznal „schody do nebe“ v podobě italských lasagní? Zkuste je tentokrát s lososem a špenátem
Vaříme s Habadějem
-
Makovo-jableční šneci a nepečená kokosová srdíčka
Dámská jízda
-
Lebkuchendocken – tradiční egerlandští šneci z kynutého těsta
Vaříte tradičně s Českým rozhlasem Karlovy Vary
-
První recepty vymýšlela ve studentské kuchyni. Dnes má Barbora Hlubučková na kontě patnáct kuchařek
Kdo umí, ten umí