Pochoutkový rok
Hermelínový fenomén pochází ze Sedlčan
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Pokud patříte k pamětníkům, možná si vzpomenete, jak se před 60 lety v obchodech objevily první hermelíny. Tehdy v potravinách žádné chladicí vitríny nebyly. Někde dokonce téměř neznámé sýry vystavili prodavači do výlohy na slunce. Rozteklé sýry sice zákazníky odrazovaly vzhledem, a také konzistencí. Jejich skvělá chuť národu ale velmi brzy doslova učarovala.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí o zmrzlině. Která má být barevná a která má ležet?
Ve vlastní šťávě
-
Maso bude! Jak se nakupovalo v letech, která ještě pamatujete
Archiv Plus
-
Tavené sýry jsou démonizované zbytečně. Tavicí soli dobře vykompenzuje vápník, dokládá dTest
Dva na Dvojce
-
Křupavé bramboráky s uzeným podle Patrika Rozehnala
Pochoutkový rok
-
K britským městům patří lišky
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Ocet hrál klíčovou roli ve vývoji společnosti. Lidé jsou chodící ocetnice, říká výrobce octů Smolík
Podhoubí
-
Sýr z bodláků, moře a hory
Zápisník zahraničních zpravodajů