Peníze a vliv

Vyměnit ministry a přepsat programové prohlášení, nabádá premiéra šéf svazu průmyslu Hanák

Peníze a vliv

Jaroslav Hanák

Plus

Vláda až na konci minulého roku rozhodla, jak pomůže velkým podnikům s rychle rostoucími cenami energií. Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák je s výsledkem spokojený. Po zkušenostech s komplikovaným a zdlouhavým vyjednáním by ale uvítal, kdyby se premiér Petr Fiala (ODS) rozhodl k razantnějším změnám.
Antonín Viktora, Jana Klímová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Začátkem května odejde Jaroslav Hanák po 12 letech z čela Svazu průmyslu a dopravy. V jakém stavu je podle něj průmysl? Jak hodnotí současnou vládu a co by doporučil premiéru?

• Petru Fialovi poměrně členy vlády a hlavně o to, že bude pořád dál krizová situace, já bych zvážil i změnu programového prohlášení.

• Jak vycházel s Babišem a za jaké vlády se podle něj průmyslu nejvíc dařilo? Téma pro dnešní díl. Od mikrofonu zdraví Jana Klímová.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají