Natura
Káva je zátěž. Nejvíc ekologické je dávat si ji v kavárně, radí odborník
Natura
Plus
Káva zatěžuje životní prostředí hned několika způsoby. Na plantážích, kde se pěstuje, byly původně pralesy. Problém jsou obaly, v nichž se káva uchovává, i jednorázové kelímky nebo balené sušenky, které se k ní servírují. Kávové kapsle obvykle končí ve spalovnách nebo na skládkách. Recyklovat se teď budou v Praze.
Ondřej Čihák, Ondřej Novák
Premiéra: 2020-09-05
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Host Lucie Výborné
-
Ve vlastní šťávě: Kavárenské historky
Ve vlastní šťávě
-
Divoká zvířata se stěhují do měst – do Prahy nutrie, na africká předměstí hyeny. Proč se to děje?
Natura
-
Lokaj: Nejlepší káva je 7 až 10 dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“
Hovory
-
Zdravá zahrada, ekologické pěstování
Káva o čtvrté
-
Vědecké dobrodružství v Indii: Degustátorům projdou ročně pod rukama tisíce tun kávy
Vědecká dobrodružství
-
Marie Jirásková a Kristián Kříž - majitelé kavárny
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Káva jako ďábelský nápoj. Švédsko ji v 18. století zakázalo, teď je na špici ve spotřebě, říká lékař
Studio Leonardo
-
Milovníci kávy, pozor! Alternativní kávové kapsle nejsou horší než originál. A ještě ušetříte
Dva na Dvojce