Náš příběh
Jitka Hlavsová
Náš příběh

Plzeň
Po 70ti letech se v Lokti opět pečou perníčky. Tradici tady obnovila Jitka Hlavsová. Nejdřív začala s pečením tradičního cukroví, to pak následně trochu změnila. Teď se její výrobky objevují i daleko ve světě. Třeba v USA nebo na Novém Zélandu. Perníky přitom vyrábí jen jako nabídku pro návštěvníky kavárny, které je majitelkou. Připravila Andrea Strohmaierová.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Unikátní betlém mají v Kynšperku. Část vystavených figurek pochází už z 16. století
Náš příběh
-
Ročně spotřebujeme až 45 tun sušených bylin, prozradil vedoucí výroby Becherovky Bohuslav Pich
Náš host
-
Marmelády, ovocné vůně a chutě v Dobrotách od tetičky propojují silný životní příběh Jany Šrytrové
Návštěva
-
Konec mýtu o bílé krajce a babičkách u podušky. Jak dělá staré řemeslo Živnostnice roku?
Máme hosty
-
Ukrajinky nečekají na pomoc, pracují hned, jak to jde
Seriál Radiožurnálu
-
Kdo chce pěstovat staré odrůdy jabloní, neměl by čekat a...
Příběhy z Vysočiny
-
Vybrali jsme pro vás
-
Nejvyhlášenější štrúdly v Praze peče pan Barák v žižkovském paneláku. Jezdí si pro ně i turisté
On Air
-
Letní samosběry ovoce vrcholí. Lidé teď chodí hlavně na maliny, rybíz anebo angrešt
Dobré odpoledne