Náš host

Bramborové placky se švestkovými povidly - to je úžasná lahůdka, říká Mirka Kuntzmannová

Náš host

Bramborové placky se švestkovými povidly - to je úžasná lahůdka, říká Mirka Kuntzmannová
Mirka Kuntzmannová

Plzeň

Jako malá holka objevila kuchařku od Magdaleny Dobromily Rettigové a moc ráda si v ní četla. A navíc v ní, naštěstí jen tužkou, opravovala chyby. Třeba slovo polívka přepsala na polévka.
Iva Kokešová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Posloucháte náš páteční dopolední program. Máme 10 minut po 10. a pozvání k dnešnímu rozhovoru přijala naše dvorní rozhlasová kuchařka, paní Mirka Kuntzmannová. Vítám vás ještě jednou. Dobrý den. Dobrý den.

  • Mirko, vy jste s vařením začala už jako malá holka v dětství. Přivedla vás k tomu maminka, nebo babička? Většina žen podle mě odpoví, že je k vaření přivedla maminka nebo babička. Bylo to i bylo to také tak. Ale hlavně mně k tomu přivedly knížky. Já jako malá holka jsem četla, co mi přišlo pod ruku. A také mi jednou pod ruku přišla teda kuchařka od Magdaleny Dobromily Rettigové a ta mě natolik zaujala, že jsem prostě v ní ležela neustále. Sháněla jsem potom staré kuchařky, takže stalo se to mým koníčkem. Ale abych byla úplně upřímná, ne že by mi tolik zaujaly recept jako takové, ale já jsem opravovala chyby, které byly. Zaplať pánbůh teda, že jsem promovala tužkou, že se to potom dalo teda dobře vymazal.

  • A že by tam Rettigová měla? Chybělo? Já vám řeknu, jaké tam bylo třeba.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu