Magazín Experiment
Mlsat a nehřešit? Zlínští vědci vyvíjejí zdravou variantu lískooříškové pomazánky
Magazín Experiment

Radiožurnál
Lískooříškové pomazánky nejsou zrovna nejzdravější pochoutka. Zlínští vědci se proto snaží vyvinout jejich zdravější, a přitom stále chutné varianty. Cukr v nich nenahrazují sladidly, ale vlákninou inulinem a místo palmového oleje testují lněný olej.
Michal Šafařík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak si zkrátit život a zkazit chrup? Sladké nápoje nám ničí střevní mikrobiom
Laboratoř
-
Tloustnete i při pouhém pohledu na knedlík? Vědci jsou na stopě vysvětlení
Magazín Experiment
-
Společenský osmák degu. Nezapomeňte rozkošnému hlodavci...
Hobby magazín
-
Cuketová buchta s kakaem
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Slané větrníky
Vařte s námi
-
Neutrální chuť a vůni u lněného oleje nečekejte. Těšit vás ale může vysoký obsah omega-3 kyselin
Dva na Dvojce
-
Skořice je koření, které chutná, voní i léčí
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Co utkví dětskému oku? Vědci zkoumají lákavost potravin, ze zdravého životního stylu udělají hru
Reportáže Radiožurnálu
-
Příčinou cukrovky nebývá konzumace sladkostí, tvrdí guru české diabetologie Milan Kvapil
Alex a host
-
Dýni sluší povidla. Originální krém z dýně hokaido navodí chutnou podzimní náladu
Radioporadna