Káva o čtvrté
Jak nejlíp odstranit mastný flek, skvrny od ovoce, červeného vína nebo čokolády? Radí chemik z VŠCHT
Káva o čtvrté
Dvojka
Skvrny na textilu, které mohou být nejrůznějšího původu, často běžným praním neodstraníme. Jak na ně? Jaká je jejich chemická podstata, a co na ně z tohoto pohledu funguje? Čím odstranit nečistoty ze stolování jako je červené víno, mastný flek, skvrny od ovoce či čokolády? Zabírají rady našich babiček na použití soli, citronové šťávy nebo sody? Kdy využít vodu s mýdlem, a kdy je lepší použít chemický přípravek? Otázky pro Jana Šmidrkala z Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT.
Tereza Stýblová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak se starat o textil? Otázka pro Pavlu Těšinovou z Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci
Káva o čtvrté
-
Jak přelstít chutě?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Ubrousek pod miskou s polévkou má svůj význam. Rozhodně neslouží k otírání úst
Pochoutkový rok
-
Čokoláda patří do lednice na víno, říká chocolatiér
Jak to vidí...
-
Nevyvedou vás z míry staré kuchařské míry?
Špalíček
-
O radosti z jídla i ze života: Nízkosacharidová dieta. Jaký je obsah sacharidů v ovoci a zelenině?
Jezte, ať vám to sluší
-
Polévka je grunt. Potvrzuje to i šéfkuchař z ústecké Větruše
Host Dopoledního expresu
-
Kardamom se hodí do čajových směsí i salátové zálivky. Vyzkoušejte ho v kuchyni!
Babské rady
-
Češi solí až třikrát víc, než by měli. Státní zdravotní ústav chce tento trend zastavit
Dnešní Plus