Jezte, ať vám to sluší
O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou sladidla jako třeba aspartam zdraví nebezpečná?
Jezte, ať vám to sluší
Dvojka
Co to vlastně jsou potravinová aditiva? Má jejich konzumace zdravotní rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Jak je to s dusičnany v uzeninách? O čem napovídá dlouhý seznam aditiv na potravině? Co je tzv. syndrom čínské restaurace? Jsou potraviny, do kterých se aditiva nepřidávají? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Andrea Jakešová, Tereza Bebarová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Mražení. Jsou potraviny, které do mrazničky nepatří?
Jezte, ať vám to sluší
-
Co vás zajímá
-
Proč je dobré kávu před vypitím zamíchat a toasty rozpékat v mikrovlnce? Snížíte příjem karcinogenů
Dva na Dvojce
-
Z čeho se skládá vitariánská živá rostlinná strava?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Čirok je levný, bezlepkový a zdraví prospěšný. Hodí se téměř do všech receptů
Přírodní lékárna
-
Jak na potíže s trávením, poradí specialista Petr Fojtík
Lékárna
-
Celiakie je nemoc chameleon. Má mnoho podob, ale léčba je jasně daná
Radioporadna
-
Syndrom čínské restaurace a kontroverzní „éčka“. Hlídejte si glutamáty v jídle
Zdraví v cajku
-
O vitamínech, jejich užívání a jak si správně vybrat s lékárníkem Karlem Struhou
Host Dopoledního expresu