Hovory
Mastný papír od hamburgerů? Nedá se recyklovat, ale žížaly si na něm pochutnají a vyrobí kompost, říká vědec
Hovory
Plus
Víte, jaký je rozdíl mezi vermikompostováním a klasickým kompostem? „Obě metody mají své výhody, vermikompostování je přírodní proces za pomoci žížal, kdy vzniká daleko kvalitnější kompost,“ vyjmenovává Aleš Hanč, odborník na zpracovávání biologického odpadu a profesor České zemědělské univerzity.
Tatiana Čabáková
Přepis epizody
-
Prof. Aleš Hanč vyučuje na České zemědělské univerzitě a prof. je v odborech agrochemie a výživa rostlin. Patří mezi po předních odborníků na zpracování biologického odpadu a je významný propagátor velmi kompostování. A co to znamená a co můžeme pomoct životnímu prostředí i my svým životním přístupem? O tom se budeme rozprodávat v hovorech. Od mikrofonu zdraví Tatiana Čabáková.
-
Aleši, vy teď je v hovorech.
-
Dobrý den a děkuji za pozvání.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ve vlastní šťávě: Biozelenina je normální!
Ve vlastní šťávě
-
Efektivní třídění aneb Jak vytvářet co nejméně odpadu
Poradna
-
Milan Mrázek - vinař. Moderuje Naděžda Hávová.
Hovory
-
Plechové krávy
Dnešní Plus
-
Praktické rady a tipy pro kompostování
Zelené světy
-
Biopotraviny dnes
Co vás zajímá
-
Jak včelařit. Mistrovský kurz chovatele včel Jaroslava Bajka
Mistrovský kurz
-
Petr Sís: Tři zlaté klíče
Tip mujRozhlas
-
Když skončí bioodpad na skládce, vzniká a uniká metan. Hnědé popelnice tak chrání planetu
Věda Plus