Hovory
Ladislav Špaček: Jsme jediný národ, který sní oběd za deset minut. Ostatní sedí u stolu co nejdéle
Hovory
Plus
Jak sedět u stolu, jak jíst pečivo, jak držet skleničku, co s ubrouskem. Správné stolování patří k nejnáročnější části etikety, říká Ladislav Špaček, autor knihy Etiketa stolování s podtitulem O dobrých mravech a dobrém jídle. „Nevymyslel jsem to já, už v klasickém českém filmu Světáci říká emeritní profesor tance a společenské výchovy Oldřich Nový: Vybrané chování nejprůkazněji osvědčíme u stolu,“ připomíná.
Vlastimil Ježek
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ladislav Špaček o genderově nevyvážených pravidlech a nedemokracii u stolu: Etiketa stolování
Ex libris
-
Náš způsob stolování vlastně pochází z Ruska 19. století, vysvětluje historička a etnografka
Hovory
-
Pánové, umíte svou drahou polovičku správně usadit ke stolu? Poradí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
„Oběd za dvě koruny a nejlepší jahodový koktejl,“ vzpomínají Polední sirény na bývalý automat Koruna
Polední sirény
-
Má smysl slavit MDŽ? V Hostu Radiožurnálu odpovídala odbornice na historii genderu
Host Radiožurnálu
-
Jak správně jíst špagety, kuřecí stehno a rakvičku se šlehačkou?
Návod na etiketu
-
Bramborový salát. Pokrm, který měl smazat třídní rozdíly
Dva na Dvojce
-
Doba je hodně free a lidé si to vykládají tak, že je dovoleno vše, říká Ladislav Špaček
Na pohovce Jožky Kubáníka