Hovory
Ladislav Špaček: Jsme jediný národ, který sní oběd za deset minut. Ostatní sedí u stolu co nejdéle
Hovory

Plus
Jak sedět u stolu, jak jíst pečivo, jak držet skleničku, co s ubrouskem. Správné stolování patří k nejnáročnější části etikety, říká Ladislav Špaček, autor knihy Etiketa stolování s podtitulem O dobrých mravech a dobrém jídle. „Nevymyslel jsem to já, už v klasickém českém filmu Světáci říká emeritní profesor tance a společenské výchovy Oldřich Nový: Vybrané chování nejprůkazněji osvědčíme u stolu,“ připomíná.
Vlastimil Ježek
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
I mlsání může být zdravé. Upečte toho méně, ale dokonale vychucené, radí cukrářka
Hovory
-
S Ladislavem Špačkem o etiketě a jejích proměnách v čase
Host Dopoledního expresu
-
Může být církev pro mladé lidi sexy? Odpoví katolický kněz Vojtěch Eliáš
Noční Mikrofórum
-
Doba je hodně free a lidé si to vykládají tak, že je dovoleno vše, říká Ladislav Špaček
Na pohovce Jožky Kubáníka
-
Daniel Münich: Dopady covidu-19 na vzdělávání jsou zásadní – ztráty jdou do desítek miliard týdně
Téma dne
-
Ladislav Špaček hostem Nostalgického muzea zábavy
Nostalgické muzeum Ondřeje Suchého
-
Host Apetýtu: Tomáš Kremr
Apetýt
-
Šéfkuchař Roman Paulus provozuje v Olomouci moderní kantýnu
Větrník - Host ve studiu
-
Kdyby lockdown znamenal, že o Vánocích ekonomika pojede, je to dobré řešení, míní šéf CzechTourismu
Řečí peněz
-
Ježíšek pořád proti někomu bojuje, ale neprohrává. O Vánoce se nebojím, usmívá se etnograf
Dopolední host