Hovory

Dobrou kávu poznáte ze srovnání flat white a cappuccina, radí barista Adamčík

Hovory

Dobrou kávu poznáte ze srovnání flat white a cappuccina, radí barista Adamčík
káva

Plus

„Káva má tu nevýhodu, že byla znásilněná velkými komerčními společnostmi. Nemáme tak žádný obřad pití kávy. A i když se o to někdo snažil, tak to mělo obvykle komerční podtext. Samo o sobě je pití kávy ranní rituál mnoha lidí, ale protože nepochází z Japonska nebo Číny, není tam ten náboženský podtext jako u čajového obřadu. To, co je pro dnešního člověka kavárna, je setkávání,“ srovnává barista a konzultant Mário Adamčík.
Naděžda Hávová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dáváte si kávu a kdy? V jakou denní dobu pohrdnete kávou z automatu na úřadě nebo v čekárně v nemocnici? Chutná vám spíš nakyslá nebo hořká a dáváte si do kávy mléko nebo třeba koňak? Jestli si chcete pochutnat na něčem opravdu špičkovém anebo je vám to úplně jedno, ale kafe prostě máte rádi. Tak vítejte. Jsem ráda, že jsme spolu naladěni. Ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.

  • A naším hostem je kavárník, barista a experta na kávu a pražení kávy Murrayho Adamčík. Vítejte u nás. Dobrý den.

  • Příjemný den. Prajem, kdy jste se, Mário poprvé napil kávy? Vy?

Více z pořadu