Hovory
Dobrou kávu poznáte ze srovnání flat white a cappuccina, radí barista Adamčík
Hovory
Plus
„Káva má tu nevýhodu, že byla znásilněná velkými komerčními společnostmi. Nemáme tak žádný obřad pití kávy. A i když se o to někdo snažil, tak to mělo obvykle komerční podtext. Samo o sobě je pití kávy ranní rituál mnoha lidí, ale protože nepochází z Japonska nebo Číny, není tam ten náboženský podtext jako u čajového obřadu. To, co je pro dnešního člověka kavárna, je setkávání,“ srovnává barista a konzultant Mário Adamčík.
Naděžda Hávová
Přepis epizody
-
Dáváte si kávu a kdy? V jakou denní dobu pohrdnete kávou z automatu na úřadě nebo v čekárně v nemocnici? Chutná vám spíš nakyslá nebo hořká a dáváte si do kávy mléko nebo třeba koňak? Jestli si chcete pochutnat na něčem opravdu špičkovém anebo je vám to úplně jedno, ale kafe prostě máte rádi. Tak vítejte. Jsem ráda, že jsme spolu naladěni. Ze studia ČRo Plus zdraví Naděžda Hávová.
-
A naším hostem je kavárník, barista a experta na kávu a pražení kávy Murrayho Adamčík. Vítejte u nás. Dobrý den.
-
Příjemný den. Prajem, kdy jste se, Mário poprvé napil kávy? Vy?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Lokaj: Nejlepší káva je 7 až 10 dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“
Hovory
-
Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná, radí pražič
Host Lucie Výborné
-
Klasický turek vás sice nakopne, je ale plný škodlivých látek
Radioporadna
-
Kávový banánový chléb
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Jiří Březina starší: O čaji
Rozhlasový sloupek
-
Písně o kávě
Volej
-
Ještě jednu kávu! Vídeň. Putování po evropských metropolích z pohledu architektury
Radiodokument