Hovory

Chcete pevný sníh z bílků? Přidejte pár kapek octu, radí český cukrář z Austrálie

Hovory

Chcete pevný sníh z bílků? Přidejte pár kapek octu, radí český cukrář z Austrálie
Frank Barnert

Plus

„Proti Austrálii byla Evropa a Československo v cukrařině tak nejméně o deset let dopředu, a to byla naše výhoda. Takže jsme mohli začít Australany učit péct kvalitní výrobky – a měli jsme úspěch,“ říká autor životopisné knihy Život s cukrovou polevou Frank Barnert.
Vladimír Kroc

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Laskonka, věneček, kokoska, punčový řez, koňaková špička kdy Eliášová trubička Maroka žloutkový řez, pařížský dort Sacher. Díky těmto dílům české cukrářské školy, jejichž dokonale základy jsem načerpal v Litovli. U svého milovaného pana učitele Laštůvky jsem se uplatnil v životě a uspěl daleko od domova poté, co jsem ho musel opustit, píše v úvodu své knihy Život s cukrovou polevou cukrářský mistr Frank Burns Hertl, který je dnes hostem hovoru. Dobrý den. Dobrý den. Objemná kniha má podtitul z Moravy až k protinožcům a 50 sladkých receptů navrch. Jak jste uspěl u obyvatel Sydney s evropskými cukrovinkami? Chutnaly od začátku.

  • No, nebylo to tak snadný, protože my jsme Evropa a Československo bylo v podstatě o 10 let, možná i o víc vpředu. A v Austrálii byla cukrárna na velmi nízké úrovni, víceméně pekaři nás, ale v určitém smyslu to bylo pro nás i výhodou, protože jsme mohli opravdu začít učit v Austrálii kvalitní výrobky a díky tomu všemu jsme měli úspěch. Frank Burns rty je hostem hovorů. Příjemný poslech vám přeje Vladimír Kroc.

  • Hovoří.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu