Host Radiožurnálu
Žene mě, že jsem schopen vypěstovat cokoli. V dospělé zelenině se nutrienty ztrácí, říká pěstitel microgreens
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Rostlinky „minizeleniny“ se konzumují se stonkem a obsahují násobně více vitamínů. „Myslím, že nejlíp ze všech těch microgreens, které pěstujeme, vychází brokolice. Ta má úplně závratná čísla,“ popisuje vášnivý zahradník Ondřej Vlk z měchenického skleníku. Po jaké době se dají výhonky sklízet a s jakými semínky je nejlepší začít? Kde leží kořeny pěstitelského trendu a jak se k němu dostal on sám? „Do zahrádky mě nikdo nenutil, dětství jsem tím poznamenané neměl,“ zamýšlí se.
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Výživový poradce varuje. „Mražená pizza? Polotovary nám nesvědčí a špatný jídelníček nepřecvičíme“
Blízká setkání
-
Jakub Svoboda se snaží, aby jídlo bylo hezčí. Jeho bylinky zdobí jídlo ve vyhlášených restauracích
Dopolední Region
-
Vitamín D je vlastně spíše steroidní hormon, který má dalekosáhlé účinky v mnoha našich tkáních
Radioporadna
-
Mexické fazole = Exotika na českém talíři. Stačí rýže nebo dobré pečivo k nim a máte úžasný oběd
Vaříme s Habadějem
-
Luštěniny nejsou nudné. Jak je vrátit na naše talíře? Začněte třeba červenou čočkou
Dva na Dvojce
-
I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Host Radiožurnálu
-
Kompostuj – pro lepší svět. Jde to i v bytě na sídlišti
Dopolední Radiožurnál
-
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Dobroty Dáši Kubíkové