Host Radiožurnálu
Tuřín a vodnice se hodí i do polévek, říká autorka knihy o tradiční kuchyni
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
„Z jídelníčků se dnes vytratilo žito, ječmen, pohanka, kroupy, to jsou všechno suroviny, které byly v kuchyni našich předků zastoupeny,“ říká Alena Anežka Gajdušková, autorka knihy Domácnosti našich babiček. K zapomenutým zeleninám, které se dnes vracejí, patří například tuřín nebo vodnice – ty se dobře hodí jak do studené, tak teplé kuchyně. V knize se také dočteme například to, jak se dříve čistila nečistá voda nebo zpracovávaly brambory.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Na zadělávání perníku se dříve používal výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
-
Už dvakrát museli zrušit svatbu. Máme strach cokoli plánovat, říká čerstvá matka Nikol
Seriál Radiožurnálu
-
Ke snídani, do těsta i na obložené chlebíčky. Vajíčka jsou stálicí našich kuchyní
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Vylepšená pórková polévka
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Nebojte se neúspěchu a pozvěte si do kuchyně mikroby, nabádá spoluautor knihy Zkvašeno
Apetýt
-
Čarujeme s (ne)obyčejnou čočkou. Krémová polévka z červené čočky s paprikou, to musíte vyzkoušet
Vaříme s Habadějem
-
Postní polivka ze syrovátky
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Kompostuj – pro lepší svět. Jde to i v bytě na sídlišti
Dopolední Radiožurnál
-
I v Maďarsku děti hladoví. Pomáhá jim originální projekt...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Otužování je radost. A umí i pomáhat, lákají na akci do Švihova otužilci z Chrudimska
Radioporadna