Host Radiožurnálu
Stresové reakce jsou pořád stejné. Mění metabolismus, oproti dávným hrozbám ale nyní chybí výdej energie, říká dietoložka
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
„Jestliže máme stres a psychické újmy, kompenzace sladkým se vyloženě nabízí, protože mozek si žádá pohonnou hmotu, kterou je glukóza,“ vysvětluje dietoložka Tamara Starnovská, proč nás neláká okurka. Co míní o dilematu mezi zdravým životním stylem a radostí z jídla? Jak se „vykopat“ ven? „Představujeme si, že pohyb je chodit do fitcentra a tam se zpotit, zruinovat. Fyziologický pohyb je ale lepší, zdravější,“ doporučuje procházky mezi zeleň. Proč je důležité dostatečně pít?
Patricie Strouhalová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Díky antidepresivům může Petra vést normální život. Jak se žije s úzkostně depresivní poruchou?
Seriál Radiožurnálu
-
Jíme nezdravě, z obézních dětí se stávají obézní dospělí, varuje diabetolog
Host Radiožurnálu
-
Vyvážená, pestrá strava pro zdravé. A jídelníček na míru pro nemocné, radí nutriční terapeutka
Apatyka
-
Rozeznáte migrénu od bolesti hlavy? Někdy si pacienti migrénu pletou s cévní příhodou, říká neurolog
Host Lucie Výborné
-
Vyvážené a pravidelné jídlo kladně ovlivní naší psychiku
Náš host
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Jezte, ať vám to sluší
-
Vředy v zažívacím traktu
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Nadbytek cukru škodí zdraví také u much octomilek
Laboratoř