Host Radiožurnálu
Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
„Jestli chci jantarové pivo s lehkým zabarvením do červena, tak zvolím nějaké karamelové slady, kombinaci karamelových sladů,“ popisuje část trojčlenky vymýšlení receptur Alexandra Michalová, která v kašperských horách založila minipivovar. Jak se v historii pivo na Šumavě vařilo? „Voda má na pivo významný vliv. Zdejší kašperskohorská je měkká, má ideální pH a nemusíme ji vůbec nijak upravovat. Ideální surovina,“ chválí si. Jaké se rozvíjejí mezi pivaři módní trendy?
Vladimír Kroc
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
O zeleném pivu, pomstě expříteli a neotevřeném padáku s Poledními sirénami
Polední sirény
-
Češi stále patří mezi rekordmany v konzumaci piva
Host Dopoledního expresu
-
Jsme národem pivařů. Je to dobře nebo špatně?
Radioporadna
-
Pivní sommeliérka Marcela Titzlová: Zkouší se různé druhy ovoce, zeleniny, houby či rajčata
Blízká setkání
-
Ovocné pivo se dá připravit i doma – stačí pivo a kvalitní sirup
Pochoutkový rok
-
Glosa Pavla Maurera
-
322. schůzka: Připomínám Ti naléhavě, aby ses choval uměřeně...
Toulky českou minulostí
-
Snížení DPH u piva? Nejde o populistický příslib, voliči si to vyhodnotí, říká Feranec z hnutí ANO
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Pivo dělá hezká těla. A nejen to
Návštěva u Jiřinky s Alenkou