Host Radiožurnálu

Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková

Host Radiožurnálu

Sládci jsou vysazení na hořkost. Ráda mluvím s kuchařkami, které hledají karamelové tóny, říká kašperská sládková
Kniha o pivu z nakladatelství Smart Press

Radiožurnál

„Jestli chci jantarové pivo s lehkým zabarvením do červena, tak zvolím nějaké karamelové slady, kombinaci karamelových sladů,“ popisuje část trojčlenky vymýšlení receptur Alexandra Michalová, která v kašperských horách založila minipivovar. Jak se v historii pivo na Šumavě vařilo? „Voda má na pivo významný vliv. Zdejší kašperskohorská je měkká, má ideální pH a nemusíme ji vůbec nijak upravovat. Ideální surovina,“ chválí si. Jaké se rozvíjejí mezi pivaři módní trendy?
Vladimír Kroc

Více z pořadu