Host Radiožurnálu
Máme víc sluníčka, kvalita červených vín se zlepšuje. Přibližujeme se vínům v Itálii a Francii, tvrdí moravský vinař Ilias
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Klimatická změna má zásadní vliv na moravské vinařství, zdůrazňuje moravský vinař řeckého původu Georgios Ilias. Na Pálavě začal vinařit před dvaceti lety a od začátku chtěl jít bio cestou. „Od roku 2011 mám certifikované bio a v tom pokračujeme,“ popisuje. V čem je jeho víno specifické? A jaká je budoucnost tuzemských vín?
Vladimír Kroc
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Všeho moc škodí, ale přiměřená konzumace vína je součástí zdravého životního stylu, říká šéf vinařů
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Podnikání musíte dělat s láskou, o vinařině to platí dvojnásob, myslí si vinařka Ježková
Apetýt
-
Pavel Maurer: Snobi v restauraci? Tihle borci se nenechají...
Glosa Pavla Maurera
-
Vinné sklepy Plže v Petrově patří mezi nejstarší stavby lidové architektury. Zvou i na ochutnávku
Výlety
-
Zemědělství může být příčinou i řešením klimatických změn, říká expert z Člověka v tísni
Host Radiožurnálu
-
Host: Klára Kollárová, národní sommelierka ČR
Noční Mikrofórum
-
Jak poznat dobré víno? Zkušenostmi, tam není jiná varianta, je to o propití, odpovídá sommelier
Host Lenky Vahalové
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok