Host Radiožurnálu
Když plýtváme jídlem, plýtváme i energiemi, upozorňují odborníci
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. Pokud by se tak nestalo, nasytily by se jím asi tři miliardy lidí. O plýtvání jídlem a také o tom, jak bychom měli nakládat s energiemi, mluví manažerka iniciativy Zachraň jídlo Anna Strejcová a Michal Broža z informačního centra OSN v Praze.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Třetinu jídla lidé vyhodí a zničí. Nejvíc plýtvají mladí
Dnešní Plus
-
Až třetina potravin se vyhodí. Kolik kilo jídla to dělá na jednoho Evropana?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Roušek se vyhodí tři miliony za minutu. Co udělala pandemie s odpady?
Podhoubí
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu
-
Záludnosti instantních jídel. Není to problém toho, co jíme, ale toho co nejíme, říká Hana Střítecká
Radioporadna
-
Zájemců o pomoc od Potravinové banky je čím dál víc i na jihu Čech. Na podzim bude možná ještě hůř
Zprávy z jižních Čech