Host Radiožurnálu
I z obyčejné smaženice můžeme udělat honosné jídlo, upozorňuje mykolog
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
S oteplováním se v Česku objevují ve větším množství houby, které rostly především na jih od hranic. „Rostou u nás lanýže,“ potvrzuje amatérský mykolog Oldřich Jindřich. Dobře také ví, že spíše než kapesní atlas hub si lidé do lesa berou mobil s aplikací. „Ty nejjedovatější a nejznámější houby by to mělo celkem spolehlivě určit. Ale někdy se stává, že houby jsou atypické a přes fotografii je nelze určit,“ říká mykolog, který houby také fotí a připravuje z nich různé pokrmy.
Jan Pokorný
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nový škůdce vlašských ořechů se rychle šíří. Pomozte vědcům předejít větším škodám
Reportáže Radiožurnálu
-
Rostou jako houby po dešti... Zda tomu tak díky posledním srážkám je, se vydal zjistit náš redaktor
Zprávy ČRo Olomouc
-
Zdeněk Pelda - mykolog
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Rostou houby? Kam na ně? Dejte nám tip, prosily Polední sirény
Polední sirény
-
Zatopené lomy na Vysočině jsou ráj pro zasvěcené. A pro odvážné
Seriál Radiožurnálu
-
Doskočíte dál než blecha? Lesní tělocvična u Nasavrk protáhne...
Česko – země neznámá