Host Radiožurnálu
Chceme ukázat, že vážit si jídla je normální, říkají spoluzakladatelé organizace Zachraň jídlo
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Podle statistik se až třetina vyprodukovaného jídla vyhodí nebo znehodnotí. V Evropě připadá na jednoho člověka dokonce 96 až 115 kilogramů vyhozeného jídla za rok. Proti plýtvání potravinami bojuje také organizace Zachraň jídlo. Její spoluzakladatelé Anna Strejcová a Adam Podhola jsou hrdí především na to, že se za pět let jejich působení stalo z plýtvání jídlem celospolečenské téma.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Každý Čech vyhodí za rok přes 60 kg jídla. Plýtváme ale míň než průměrný Evropan
Zaostřeno
-
Pavel Maurer: Jak mám psát o kulinářských lahůdkách, když je...
Glosa Pavla Maurera
-
Kateřina Cajthamlová: Mnozí se touží zbavit kil, i když to vůbec nepotřebují
Leonardo Plus
-
V Česku je příliš mnoho restaurací, nadějí je profesionalita a inovace, tvrdí gastronom Kastner
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Kvalitní mořská ryba z mrazáku je lepší než pseudo čerstvá. Podmínkou je mrazit šokem
Radioporadna
-
V Maďarsku na jídle šetřit nechtějí, kupují bio
Zápisník zahraničních zpravodajů