Host Radiožurnálu
Archivní klenot, nebo ocet? Předvídat, jak se bude víno vyvíjet, je hrozně těžké, říká someliér
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
„Archivací se rozvíjí potenciál vína a každé dosáhne svého vrcholu někdy jindy. Některé víno může být za tři roky, jiné za deset nebo až za dvacet, třeba italská Barola,“ předestírá someliér Jan Pánek. Co je dobrého na směsích neboli cuvée? „Doporučuji vyzkoušet vína od vinařů, kteří se kupáže nebojí, protože tam můžete najít kreativitu daného vinaře. Má tam daleko větší svobodu,“ míní. Čím se liší rakouské a jihomoravské vinařství? A proč nahrazují korek šroubovací uzávěry?
Jan Pokorný
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak archivovat vína? Po 200 letech jsou nepitelná, uchovávají se jen jako rarita
Pochoutkový rok
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Setkání s bohy a průlet časoprostorem? Tohle muzeum vína je...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Odborník: Víno má narozdíl od piva nebo lihovin vazbu na původ. Spotřební daň může vinařství pohřbít
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Doc. Ing. Miloš Michlovský ví o víně vše, co byste o něm měli vědět i vy
Radioporadna
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Sýr, olivový olej a chléb. To je svatá trojice, která s vínem funguje vždy, říká someliér Ivo Dvořák
Alex a host
-
Pavel Maurer: A kolik stojí víno u vás?
Glosa Pavla Maurera
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Mistrovský kurz