Host Lucie Výborné

Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky

Host Lucie Výborné

Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky
Michal Hromas a Lucie Výborná

Radiožurnál

Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým.

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Výborný poslech vašeho oblíbeného pořadu nabitého energií vám přiváží tiché elektromobily a plug-in hybridní vozy Škoda i víc Škoda Auto, sponzor pořadu.

  • S dnešním hostem sedím v poměrně netradičním prostředí. Na to, že si máme povídat o tom, jak se vaří na ohni, protože Michal Hromas nedělá nic jiného, než že posledních 12 let na ohni vaří. A já mám před sebou kuchařku. Oheň a dým, na které napsáno Hugo Hromas, což je přezdívka, která se chytla. Tak tě vítám ve vysílání. Děkuji. Ty říkáš, že jsi ještě neviděl. Tak jaká je, když se ctí teď dávám do ruky a sám, protože já jdu teďka viděl jenom PDF. A já jsem stará generace. Já si to neužívám, já si užívám papír. Vrací se mi to hezky. Má ještě příběh ta kniha. Ono to vlastně většina, úplně drtivá většina té knihy vznikala v době karantény, ale mě vždycky jako toto hrozně naštvaný, jak se něco začne sypat a začne, to by kritický, tak já jsem nabitý energií jako blázen vždycky.

  • Ty jsi řekl jsem kuchař, ne Shakespeare, nebo si to psal tady této té knížce. To znamená, že kniha kromě toho, že poskytne mnoho možností, jak uvařit na ohni, je psána jaderným jak m. Já jsem se krotit. Já už mám nějakou vnitřní v nějakého inkvizitora uvnitř, který mě jako drží zpátky. A uměl bych to.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají