Host Lucie Výborné
Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým.
Přepis epizody
-
Výborný poslech vašeho oblíbeného pořadu nabitého energií vám přiváží tiché elektromobily a plug-in hybridní vozy Škoda i víc Škoda Auto, sponzor pořadu.
-
S dnešním hostem sedím v poměrně netradičním prostředí. Na to, že si máme povídat o tom, jak se vaří na ohni, protože Michal Hromas nedělá nic jiného, než že posledních 12 let na ohni vaří. A já mám před sebou kuchařku. Oheň a dým, na které napsáno Hugo Hromas, což je přezdívka, která se chytla. Tak tě vítám ve vysílání. Děkuji. Ty říkáš, že jsi ještě neviděl. Tak jaká je, když se ctí teď dávám do ruky a sám, protože já jdu teďka viděl jenom PDF. A já jsem stará generace. Já si to neužívám, já si užívám papír. Vrací se mi to hezky. Má ještě příběh ta kniha. Ono to vlastně většina, úplně drtivá většina té knihy vznikala v době karantény, ale mě vždycky jako toto hrozně naštvaný, jak se něco začne sypat a začne, to by kritický, tak já jsem nabitý energií jako blázen vždycky.
-
Ty jsi řekl jsem kuchař, ne Shakespeare, nebo si to psal tady této té knížce. To znamená, že kniha kromě toho, že poskytne mnoho možností, jak uvařit na ohni, je psána jaderným jak m. Já jsem se krotit. Já už mám nějakou vnitřní v nějakého inkvizitora uvnitř, který mě jako drží zpátky. A uměl bych to.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Banalita mě dřív urážela. Čím jsem starší, tím si jednoduchosti víc cením, říká kuchař Michal Hromas
Host Lucie Výborné
-
Svíčková s karamelem na ohni
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Na zadělávání perníku se dříve používal výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
-
Škvarkové placky. Můžeme je podávat k pivu, vínu nebo jen tak
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
-
Host: Jan Mach
Hovory
-
Smažený brzlík podle Sandtnerky
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Šneci nás učí zpomalovat životní tempo. Manželé Přikrylovi chovají na farmě desítky tisíc hlemýžďů
Apetýt
-
Lásku k pečení má paní Marie po mamince. S jejím receptem uspěla v Pochoutkovém roce
Příběhy z Vysočiny