Host Lucie Výborné
Stoprocentní čokoláda je masakr, ale nejlíp se na ní pozná kvalita. Tam už chuť nemáte čím okecat, popisují majitelé čokoládovny
Host Lucie Výborné
Radiožurnál
Lada a Pavel Bartošovi z Kutné Hory jsou zakladatelé muzea a výrobci čokolády Lidka. Jejich čokoláda získala v mezinárodní soutěži výrobců čokolády International Chocolate Awards čtyři bronzové, tři stříbrné a jednu zlatou medaili. „S čokoládou mi je dobře celý život,“ usmívá se Lada Bartošová. „Má povzbuzující účinky, zvedá náladu, je velmi zdravá. Kakaové boby patří mezi superpotraviny. Každý by měl povinně jíst čokoládu,“ dodává s úsměvem.
Jan Pokorný
Přepis epizody
-
Devět hodin a téměř sedm minut. Dobrý den. Dnes vám ukážeme podnikatelský příběh manželského páru, který potvrzuje, že řemeslo může mít doslova a do písmene zlaté dno. Toto by nám tedy mohlo spravit chuť po všech těch zprávách, které přicházejí v těchto hodinách, dnech, týdnech a měsících.
-
Kutnohorská čokoládu Lidka si z mezinárodní soutěže výrobců čokolády internet šlo o klid a vrz odváží čtyři bronzové, tři stříbrné a jednu zlatou medaili. To je, to, to není zlaté dno. Vlastně to je zlatý vrchol. Vítám tady tedy ladu a Pavla Bartošovi, což jsou zakladatelé muzea a výrobny čokolády.
-
Lipták. Dobrý den. Dobrý den. Dobrý den. Jsem rád, že se to přišli oslavit do studia Radiožurnálu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Ke stoprocentní čokoládě se musíte projíst, vysvětluje podnikatelka. Jak poznat kvalitní čokoládu?
Host Radiožurnálu
-
Pralinky barvíme řepou nebo špenátem, v chuti to ale nepoznáte, usmívá se majitel čokoládovny
Host Lucie Výborné
-
Čokoláda Lidka z Kutné Hory sklízí chválu a ocenění, jako její prvorepubliková předchůdkyně
Dopolední Region
-
Ovoce je zdravé. Proto jezte čokoládu! radí slovenský...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Bartošovi: Je původní receptura čokolády ukrytá v bibli? Možné to je
Blízká setkání
-
Chcete být bystřejší a zábavnější? Tahle droga je podle Pavla...
Glosa Pavla Maurera
-
Eva Kadlčáková: O závislosti na čokoládě
Fejetony Evy Kadlčákové
-
Pacienti bývají rádi, že je uspává olympijský vítěz, směje se Lukáš Pollert
Zálety Aleny Zárybnické
-
Na čokoládě se nemá co pokazit. Bílý povlak neznamená špatnou čokoládu, jen nevhodné skladování
Apetýt
-
Zažít rozkoš na jazyku? Nezapomenutelné pralinky si můžete připravit doma i vy. Poradíme, jak na to
Radioporadna